Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csináld magad képes leírás - Szappan.tlap.hu
részletek »

Csináld magad - Szappan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szappan.tlap.hu » Csináld magad
Keresés
Találatok száma - 16 db
Alapanyagok szappankészítéshez

Alapanyagok szappankészítéshez

Itt összeszedtük a szappankészítők által kedvelt kiszereléseket, termékeket, de természetesen szerepel a kínálatban a hidegeljárásos szappankészítéshez elengedhetetlen nátrium-hidroxid is, melyet személyes átvétellel kínálunk.

Egyszerű szappanöntés

Egyszerű szappanöntés

Képek segítségével mutatja be a lépéseket, hogyan öntsünk otthon szappant. Hozzávalók: - glicerin szappantömb - homokozó formák - jégkocka tartók - színezőanyagok - illóolajok - mikróban használható edény

Illóolajok listája

Illóolajok listája

A házi szappankészítés egyik fontos eleme az illóolaj. Megannyi fajtája fellelhető és beszerezhető, ezeket gyűjti egy csokorba a következő oldal, hogy segítségünkre legyen a megfelelő kiválasztásában.

ÖKO magazin hírek
Üzemanyag fogyasztás csökkentése - de hogyan?
Üzemanyag fogyasztás csökkentése - de... Korunk egyik legnagyobb problémája az üzemanyagok fogyasztásának, és árának a kérdése. Egekben a benzin ára, a gépkocsit viszont szükséges lenne használni a mindennapokban. Nem marad más hátra, mint takarékoskodnunk kell, de hogyan? A kevesebb üzemanyag fogyasztás érdekében már minden vezetéstechnikai trükköt megtanultunk és alkalmazunk, de valami olyan megoldás...
Echinacina - az immunrendszer nagy barátja
Echinacina - az immunrendszer nagy barátja Az immunrendszer szervezetünk védőbástyája. Ha elbukik, a betegségek lepik el...
Ökotermékekkel az Ön és környezete egészségéért!
Ökotermékekkel az Ön és környezete... Ökotermékekkel védjük egészségét és környezetét! Az ökotermékek...
Kecsketejes szappanok

Kecsketejes szappanok

A világ legértékesebb étkezési sója a Himalája só, amely 84 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz. Szennyeződésektől mentes, kitermelése kézzel történik. Ez a szappanom 80%-ban tartalmazza ezt a különleges sót. Minden bőrtípusra használható. Kiválóan ápolható vele a zsíros, pattanásos bőr, hisz gyulladásgátló hatással bír, szabályozza a faggyúmirigyek működését. A sószemcsék kíméletesen eltávolítják az elhalt hámsejteket, ezáltal bőrünk egészségesebb lesz. Cédrus, és citromfű illóolajjal illatosítottam, a színét pedig a festőbuzér őrleménytől kapta. Extra olajként shea vajat, és kakóvajat választottam, összesen 30%-ban!

Naturarium - Háziszappanok és természetes kozmetikumok

Naturarium - Háziszappanok és természetes kozmetikumok

Egyedileg, kézzel készült háziszappanok és más természetes kozmetikumok receptekkel, útmutatásokkal, segítséggel, termékmintával. Az oldal célja mndazon natúrkozmetikumok bemutatása, melyek otthon is könnyen előállíthatóak. Elsősorban a hidegeljárással készült szappanok szerepelnek, de megtalálhatók további természetes kozmetikumok is, mint például a testápoló vagy az ajakápoló. Ha szeretnél, ingyen termékmintát is küldök. A blog részletes útmutatást ad az egyes natúrkozmetikumok készítésének lehetőségeiről, beleértve a szükséges hozzávalókat, elkészítési lépéseket és termékfotókat.

Naturarium - Háziszappanok és természetes kozmetikumok

Naturarium - Háziszappanok és természetes kozmetikumok

Egyedileg, kézzel készült háziszappanok és más természetes kozmetikumok receptekkel, útmutatásokkal, segítséggel, termékmintával. Az oldal célja mndazon natúrkozmetikumok bemutatása, melyek otthon is könnyen előállíthatóak. Elsősorban a hidegeljárással készült szappanok szerepelnek, de megtalálhatók további természetes kozmetikumok is, mint például a testápoló vagy az ajakápoló. Lehetőség van ingyenes termékminta kérésre is. A blog részletes útmutatást ad az egyes natúrkozmetikumok készítésének lehetőségeiről, beleértve a szükséges hozzávalókat, elkészítési lépéseket és termékfotókat.

Natúrkrém- és gyógynövényes szappan készítő tanfolyamok

Natúrkrém- és gyógynövényes szappan készítő tanfolyamok

Ha szeretnéd elsajátítani a természetes alapanyagokból, hidegen készült szappanok elkészítésének rejtelmeit, csatlakozz a rendszeresen induló, kis létszámú (6-8 fős) tanfolyamjaimhoz, ahol csak természetes, bőrrokon alapanyagokkal dolgozunk (olíva- és kókuszolaj, pálmavaj, gyógynövények, illóolajok, bőrünket kényeztető vajak). A tanfolyamokat a külön erre a célra kialakított dél-budapesti műhelyemben tartom, ahol kellemes, hangulatos, tiszta környezetben sajátíthatod el az elméleti és gyakorlati tudást, amit aztán otthon is kamatoztathatsz.

Natúrszappan(ok) készítése

Natúrszappan(ok) készítése

Szükségesek a szappankészítéshez: védőfelszerelés (kesztyű, köpeny, szemüveg) , konyhai mérleg, fedeles edény vagy fedeles hőálló-műanyag a lúgoldatnak, keverőkanál (én acélt használok), öntőforma, hőálló hőmérő,növényi vajak-olajak, desztillált víz vagy tea, lúg (szilárd szappanhoz NaOH, folyékonyhoz KOH), színező, -illatanyag .

Olajok tulajdonságai, hatásaik

Olajok tulajdonságai, hatásaik

Ismerd meg a szappankészítéshez leggyakrabban használt olajokat, tulajdonságaikat, és adagolásukat. Ez alapján már könnyű dolgotok lesz. Remélhetőleg :) Látható majd, hogy különböző bőrproblémákra melyik olaj a leghatásosabb.

Hirdetés
Régiből újat

Régiből újat

Hosszú évek alatt vajon hány kiló szappan került a kukába? A maradék szappanokat is újra hasznosíthatjuk, vagy készíthetünk újat is; hiszen mi lehetne szebb ajándék, mint egy kézzel készített remekmű. maradék szappanokat egyszerűen hagyjuk megszáradni, majd reszeljük le, vagy zöldséghámozóval készítsünk belőle forgácsokat....

Szappan öntés

Szappan öntés

A szappanöntés egy olyan hobbi technika, amelyben számtalan lehetőség rejlik! A cikk végére valószínűleg olyan ötletekkel leszel gazdagabb, amelyekre talán sosem gondoltál volna, és a képeket elnézve remélem a Te fantáziád is hamar beindul

Szappanfőzés hagyományos módon

Szappanfőzés hagyományos módon

Nagyi emlékezete szerint 1952-ben készített utoljára házilag szappant, mert aztán hiány lett a zsírszóda és az életkörülmények is megváltoztak. Ő az anyósától tanulta, akkoriban illet tudni egy asszonynak tisztálkodószert készíteni az egész család számára. Ez is a háziasszonyi teendők része volt. Évente 1x főztek akkora mennyiséget, hogy az adott évre elég legyen.

Szappankészítés házilag

Szappankészítés házilag

Az otthon készített szappanok előnye, hogy olyanra csinálod, ahogyan te szeretnéd, azt raksz bele, amit akarsz, nem fog tartalmazni semmiféle szintetikus, káros, rákkeltő anyagot. Hogy miért használj a mostanság nagyon divatos tusfürdők helyett természetes szappant? Hát, mert jobban jársz vele. A tusfürdőkben számos kémiai vegyszer van, a habosítóktól elkezdve a mesterséges illatanyagokon át a kőolaj származékokig.

Szappankészítés házilag

Szappankészítés házilag

Patrizia és Marina több mint 10 éve gyűjtik tapasztalataikat a szappankészítés terén, s a könyv tavaly harmadszor jelent meg Olaszországban, mint best seller. Ez a két fantasztikus hölgy a honlapon aránylag röviden, de nagyon világosan írja le a szappankészítés elkezdéséhez alapvető információkat, amelyeket igyekeztem lefordítani, illetve egy kicsit kiegészítettem a magam tapasztalataival.

Szappankészítés lépésről lépésre

Szappankészítés lépésről lépésre

Így készíts szappant! Annyi mikrózható edényt készítsünk elő, amennyi színt szeretnénk használni. A legmegfelelőbbek a csőrös edények, pl. kancsók, amelyekből önteni lehet, ez megkönnyíti ugyanis a folyékony szappan beleöntését a formába, anélkül, hogy a massza melléfolyna.

Szappankészítés otthon

Szappankészítés otthon

A szappankészítés egyre népszerűbb eljárás, mert régi, vagy új szappanokból egyedi szép szappanokat készíthetünk, akár ajándéknak is megállja a helyét. A technika nagyon könnyen elsajátítható, csak türelem kell hozzá, no meg fantázia.

Tuti menü